29 Μαΐ 2015

Δελτίο Τύπου των Α.Ο Οίαξ Ναυπλίου & Α.Σ Ναύπλιο 2010

Ναύπλιο 29-05-2015






Τα δύο μεγάλα σωματεία, ο ΟΙΑΞ Ναυπλίου A.O  που ιδρύθηκε το 1971, και ο Α.Σ Ναύπλιο 2010 που ιδρύθηκε το 2010, αποφάσισαν την συνεργασία  τους με στόχο την ανάδειξη του  αθλητισμού και την άξια εκπροσώπησή τους στον Ελλαδικό χώρο.
Κύριοι σκοποί της συνεργασίας αυτής είναι η καλλιέργεια και διάδοση του αθλητισμού, η κοινωνική ενεργοποίηση των νέων καθώς επίσης και η ανάπτυξη και σύσφιξη των σχέσεων όλων των δημοτών.
Στόχος είναι να συμπεριληφθούν στα συνεργαζόμενα  Σωματεία όσο το δυνατό περισσότερα προγράμματα για να απασχολούνται στον ελεύθερο τους χρόνο όσοι νέοι και νέες το επιθυμούν με πρωταρχικό μέλημα τη δημιουργία νέας ακαδημίας μπάσκετ.
Είναι γεγονός ότι  ο διαχωρισμός αποτελούσε τροχοπέδη στις προοπτικές για πρόοδο και ανάπτυξη της καλαθοσφαίρισης στον Δήμο. Ωστόσο η συνεργασία,  παρά την επιθυμία πολλών, ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα. Αν και όλοι γνωρίζουμε  ότι το πνεύμα του αθλητισμού σημαίνει συναδέλφωση και φιλία και όχι διαχωρισμός και διακρίσεις, υπήρχαν επιφυλάξεις από πολλά μέλη ως προς την ενότητα που θα ακολουθούσε μια τέτοια απόφαση.
 Οι βάσεις για την συνεργασία άρχισαν να μπαίνουν με την συμβολή του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, παλαιού αθλητή του μπάσκετ, με ιδιαίτερη αγάπη και αφοσίωση στον αθλητισμό αλλά και με διάθεση, παρά τις δυσκολίες που η χώρα μας βιώνει, να συνεχίσει να προσφέρει στον χώρο αυτό. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων στήριξε από την αρχή την άποψη της συνεργασίας των δύο  σωματείων  με παράγοντες  που το μεράκι τους για τον αθλητισμό αφήνει στην άκρη άλλες λογικές.
Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο χρόνος θα δικαιώσει την επιλογή μας αυτή και θα χαρίσει στον Δήμο μας μεγάλες συγκινήσεις και νίκες.
Οι λεπτομέρειες της απόφασης συνεργασίας  θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, σε  συνέντευξη τύπου.

Το Δ.Σ. του ΟΙΑΞ Ναυπλίου Α.Ο.              Το ΔΣ του Α.Σ. ΝΑΥΠΛΙΟ 2010