29 Μαΐ 2015

Δελτίο Τύπου των Α.Ο Οίαξ Ναυπλίου & Α.Σ Ναύπλιο 2010

Ναύπλιο 29-05-2015






Τα δύο μεγάλα σωματεία, ο ΟΙΑΞ Ναυπλίου A.O  που ιδρύθηκε το 1971, και ο Α.Σ Ναύπλιο 2010 που ιδρύθηκε το 2010, αποφάσισαν την συνεργασία  τους με στόχο την ανάδειξη του  αθλητισμού και την άξια εκπροσώπησή τους στον Ελλαδικό χώρο.
Κύριοι σκοποί της συνεργασίας αυτής είναι η καλλιέργεια και διάδοση του αθλητισμού, η κοινωνική ενεργοποίηση των νέων καθώς επίσης και η ανάπτυξη και σύσφιξη των σχέσεων όλων των δημοτών.
Στόχος είναι να συμπεριληφθούν στα συνεργαζόμενα  Σωματεία όσο το δυνατό περισσότερα προγράμματα για να απασχολούνται στον ελεύθερο τους χρόνο όσοι νέοι και νέες το επιθυμούν με πρωταρχικό μέλημα τη δημιουργία νέας ακαδημίας μπάσκετ.
Είναι γεγονός ότι  ο διαχωρισμός αποτελούσε τροχοπέδη στις προοπτικές για πρόοδο και ανάπτυξη της καλαθοσφαίρισης στον Δήμο. Ωστόσο η συνεργασία,  παρά την επιθυμία πολλών, ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα. Αν και όλοι γνωρίζουμε  ότι το πνεύμα του αθλητισμού σημαίνει συναδέλφωση και φιλία και όχι διαχωρισμός και διακρίσεις, υπήρχαν επιφυλάξεις από πολλά μέλη ως προς την ενότητα που θα ακολουθούσε μια τέτοια απόφαση.
 Οι βάσεις για την συνεργασία άρχισαν να μπαίνουν με την συμβολή του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, παλαιού αθλητή του μπάσκετ, με ιδιαίτερη αγάπη και αφοσίωση στον αθλητισμό αλλά και με διάθεση, παρά τις δυσκολίες που η χώρα μας βιώνει, να συνεχίσει να προσφέρει στον χώρο αυτό. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων στήριξε από την αρχή την άποψη της συνεργασίας των δύο  σωματείων  με παράγοντες  που το μεράκι τους για τον αθλητισμό αφήνει στην άκρη άλλες λογικές.
Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο χρόνος θα δικαιώσει την επιλογή μας αυτή και θα χαρίσει στον Δήμο μας μεγάλες συγκινήσεις και νίκες.
Οι λεπτομέρειες της απόφασης συνεργασίας  θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, σε  συνέντευξη τύπου.

Το Δ.Σ. του ΟΙΑΞ Ναυπλίου Α.Ο.              Το ΔΣ του Α.Σ. ΝΑΥΠΛΙΟ 2010

26 Μαΐ 2015


ΝΑΥΠΛΙΑΚΟ BASKETBALL : Η Ισχύς εν τη Ενώσει


             

Οι δύο ομάδες του Ναυπλίου, Οίακας Ναυπλίου Α.Ο. και Α.Σ. Ναύπλιο 2010,  μετά από συζητήσεις και επιδεικνύοντας εκατέρωθεν εξαιρετικά καλή θέληση, αποφάσισαν να συνεργαστούν με γνώμονα την ανάπτυξη του basketball, την ενίσχυση της δυναμικής του και την εδραίωση του αθλήματος ως κυρίαρχο στην πόλη μας.
Αφήνοντας πίσω αντιπαραθέσεις και διαφορές 25 ετών (παθογένειες που οφείλονταν κυρίως σε μικρο-προσωπικά συμφέροντα), ξεκινάει μια πολύπλευρη συνεργασία.
Η αρχή γίνεται με την ίδρυση κοινής Ακαδημίας Basket ώστε να αναγεννηθεί η αγάπη των παιδιών για το άθλημα και να δημιουργηθεί μια κοινή αθλητική, συλλογική συνείδηση. 
Ταυτόχρονα ενισχύονται τα ενήλικα τμήματα των ομάδων ώστε να είναι ισχυρά, ανταγωνιστικά και να πρωταγωνιστούν στις κατηγορίες τους.
Το πέρασμα από τα ευχολόγια στις αποφάσεις και τις πράξεις ΕΓΙΝΕ!!!
Στόχος και Ελπίδα είναι αυτή η συνεργασία να είναι αποδοτική, να βρει ανταπόκριση και να κερδίσει την υποστήριξη όλων των δημοτών και των θεσμικών παραγόντων της πόλης μας που αγαπούν τον αθλητισμό.



Το ΔΣ του Οίακα Ναυπλίου Α.Ο.                                       Το ΔΣ του Α.Σ. Ναύπλιο 2010

22 Μαΐ 2015

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ


1. Το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο επιτρέπεται η κατάθεση αιτήσεων ελευθέρων μεταγραφών, μεταγραφών προσωρινής διάρκειας ή μεταγραφών χωρίς τη συγκατάθεση του σωματείου των ειδικών περιπτώσεων (τριετίες, φοιτητές, μετοικήσεις) ορίζεται το χρονικό διάστημα από 15-25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015.

2. Ειδικά για τις περιπτώσεις μετεγγραφών αποδεσμευθέντων αθλητών, (άνω των 18 ετών) ορίζεται το χρονικό διάστημα 1-10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015.
Στο χρονικό διάστημα 26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 τα σωματεία θα πρέπει να υποβάλλουν τους πίνακες αθλουμένων μελών της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου στα γραφεία της Ε.Ο.Κ. με συστημένη επιστολή.

3. Σε κάθε περίπτωση που ο αθλητής μετεγγράφεται και δεν έχει τελειώσει η αγωνιστική περίοδο (π.χ. Διεξαγωγή Πανελληνίων Πρωταθλημάτων), αυτό παραμένει και αγωνίζεται με το αρχικό σωματείο του, μέχρι πέρατος των υποχρεώσεων του.

4. Κατά πάσα περίπτωση η Ομοσπονδία με απόφαση του Δ.Σ. αυτής, έχει τη δυνατότητα να μεταβάλει τις παραπάνω ημερομηνίες, εφόσον τούτο υπαγορεύεται από σοβαρούς τεχνικούς λόγους, με την κατ΄ έτος εκδιδόμενη από την Ομοσπονδία σχετική εγκύκλιό της.


12 Μαΐ 2015

Αριθ. Πρωτ. 20                                                                                     Ναύπλιο 12-05-2015


 Προς : ΣΕΦΑ Αρκαδικός
               Ενταύθα
 Θέμα: Συγχαρητήρια Επιστολή
             Κύριε Πρόεδρε,
            O Πρόεδρος και το Δ.Σ  του Α.Ο Οίακα Ναυπλίου  εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον ΣΕΦΑ Αρκαδικό   για την άνοδο  της ομάδας  στην Α1 Εθνική Κατηγορία μπάσκετ.
            Η επιτυχία αυτή, κάνει υπερήφανο ολόκληρο τον φίλαθλο κόσμο της Αρκαδίας  αλλά και του όμορου νομού της Αργολίδας .
            Ευχόμαστε να έρθουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες, την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

  
Για το Διοικητικό Συμβούλιο



      Ο Πρόεδρος                            Η Γενική Γραμματέας

Κων/νος Ρέππας                        Γεωργία Σιατηρλή